ady88 (ady88) wrote,
ady88
ady88

Cât de safe sunt parcurile, sau cum riști în parc să mori sau să rămâi fără ochi(și/sau dinți)

Voi începe cu o clasică frază, pentru posturile mele antiautomobilistice, căci unii s-ar putea gândi după ce ar citi acest post că sunt și anticiclist. Eu iubesc bicicletele, le ”pilotez” de mic  și chiar încerc să promovez cum pot (pe blogul meu) construcția a câtor mai multe piste în București. Însă eu am ajuns la concluzia că bicicletele trebuie interzise pe trotuare și în parcuri, de ce? voi scrie mai jos.

[Spoiler (click to open)]
Eu practic joggingul în jur de 5 ani, am ajuns să fac 13 km, respectiv din acest motiv alerg în parcul Herăstrău. Până acum o săptămână nu aveam nici o treabă cu cicliștii care se plimbau prin parc, căci singur îmi place să circul pe biciletă și am făcut-o de câteva ori în Herăstrău și da, e plăcut. Însă acum o săptămână în urmă, folosindu-mă de timpul perfect de afară, m-am dus să alerg în parc.
S-ar părea că parcurile, mai ales dacă sunt în capitală, sunt safe pentru noi și copii noștri, însă mie în acea zi mi s-au întâmplat în Herăstrău, două evenimente în un urma cărora puteam să mor, iar după altul puteam să îmi pierd ochiul stâng.
 Primul ”eveniment” s-a întâmplat pe deja vestitul pod CFR, care întregește turul lacului. Până astăzi pe el s-au întamplat mai multe accidente, despre unul am scris și eu, însă de data asta am avut o șansă reală să devin eu protagonistul următorului accident.
M-am urcat eu pe pod, m-am uitat în ambele părți la calea ferată și nu am observat nici un tren, însă oricum am luat-o pe proțiunea (minusculă) pietonală. La jumate de pod am observat un ciclist care mergea pe acceași parte pietonală a podului în sens opus mie:

Cam în acest punct era ciclistul când l-am văzut

Văzându-l pe el, am intrat în unul dintre triunghiurile formate de structura de rezistență a podului și intenționam în secunda următoare să trec pe calea ferată(căci verificaserăm anterior să nu fie nici un tren pe cale), însă din un motive necunoscute mie am ezitat să sar pe calea ferată, pentru ca în următoarea secundă să vad ca după structura de rezistență a podului(care până nu de mult îmi îngrădea unghiul vizual asupra căii ferate), vine o frumoasă locomotivă electrică de clasa 45.


Deci secunda aia, a făcut diferența între viață și moarte, și puteau efectiv să mă strângă de pe jos în seara aia. Desigur, eventual ar putea să ”îmi meargă” mai mult și să rămân doar fără câteva membre.
Însă nu a fost să mor în ziua aia, și am așteptat până a trecut ciclistul, în structura de rezistență a podului, și mi-am continuat joggingul mai departe.
Până ce am ajuns la o curbă a aleii ce înconjoară lacul. Înainte de a intra în curbă, am văzut că vine înspre mine din sens opus un cocalar pe cursieră cu o viteză mare (în jur de 30 km/h). Am mai văzut Lanși Armstrongi aborigeni prin parcuri, însă ei când văd oameni și curbe frânează, respectiv mă așteptam să facă dobitocul ala de pe cursieră la fel. Însă nu, idiotul a intrat fară a frâna în curbă, aproape că a reușit să iasă din ea, și deja mă gândeam că ne despărțim fără accidente.

Însă în momentul când el s-a apropiat de mine, s-a dezechilibrat și capul lui în o secundă a ajuns în traectoria capului meu.... BAM!!!


Totul s-a întâmplat atât de repede încât nu am reușit să încerc să mă eschivez.
În primele secunde după impact, am simțit o durere acută în partea stângă a feței și un gust de sânge în gură. Din fericire am reușit să mă mențin pe picioare(datorită gabaritelor mele de 185cm și 90kg), că dacă cădeam și eu, consecințele puteau să fie mult mai serioase până la moarte(după un contact al capului meu și bordura trotuarului(care se vede mai ^^^))
În următoarele secunde, când mi-a trecut durerea, i-am înjurat toate rudele cretinului până la Decebal. După ce m-am întors să îl văd pe imbecil și eventual să îl învaț cum se circulă în parc, am observat că imbecilul tot stă jos pe asfalt, unde a ajuns după impact. M-am apropiat și am văzut că boul și-a pierdut cunoștința, deși răsufla, respectiv mânia proletară pe dânsul mi-a mai trecut. În următoarele secunde au venit alți cicliști să vadă ce sa întâmplat. În scurt timp am sunat la 112, pentru dobitocul care încă era inconștient. Până au avenit acei de la SMURD, mârlanul și-a revenit, însă din cauza faptului că s-a lovit cu capul de asfalt, a suferit o amnezie parțială, respectiv primatul își amintea cum îl cheamă(Ionuț ******, 20ani) și cum o cheamă pe mă-sa, însă nu înțelegea cum a ajuns în parc, ce parc e și mă întreba dacă cursiera e a lui. În scurt timp au venit acei de la SMURD, mie nu mi-au găsit nimic, dobitocului i-au găsit clavicula stângă ruptă și l-au luat la spital.
În rezultat eu m-am ales cu o hematomă sub ochi și niște răni:

Deci am avut noroc și a doua oară.
Însă eu am avut, iar alții ar putea să nu aibă, alții ar putea fi dezmembrați (pentru cârnaț) de tren, alții ar putea rămanea fără ochi (sau dacă e copil ar putea muri) după un impact cu un idiot pe bicicletă.

Parcurile ar trebui să fie niște spații ”safe” pentru toți, nu piste de încercare pentru imbecili pe biciclete(căci pe un bicilist nimic nu îl încurcă să circule cu viteză), respectiv unica soluție în cazul lor ar fi interzicerea bicicletelor în parcuri, dar și pe trotuare (căci și acolo pietonii și bicicletele merg cu viteze diferite deci sunt posbile accidente).
Iar in ce priveste podul și calea ferata, cum am scris anterior, avem nevoie de pod pietonal și izolarea liniei CFR.

PS În multe țări civilizate, deja bicicletele sunt interzise în parcuri, eu zic să le urmăm exemplul.


Tags: bucuresti, intamplari neobisnuite, parc
Subscribe

 • Cum trăiește lumea sus ?

  Asta cu locuitul elitelor sus în oraș este specific vesticilor (Europa și SUA), în restul lumii cultura asta penthous-urilor este puțin…

 • Orașele și parterele active

  Parcă am mai scris ceva aici, sau pe FB despre parterele active, însă o poză veche descoperită al unui imobil istoric și modernizaea lui de…

 • O plimbare erotică prin orașul pandemic

  Eu și erotica suntem două lucruri paralele deja vreo 10 ani, dar asta nu mă împiedică să folosec în titlu manipulări ca pe TV-eu, că și…

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments