ady88 (ady88) wrote,
ady88
ady88

Despre nepotism și degradare în societatea actuală, cazul industriei modei.

Imperiul Roman a fost un succes enorm al civilizației noastre, dacă până la ei deobicei se nășteau state mai răsărite, însă ele deobicei se concentrau la nivel local, iar dacă cucereau teritorii noi, ei nu prea le dezvoltau, ci se concentrau mai mult pe exploatarea resurselor. Iar Imperiul Roman se deosebea de statele precedente prin faptul că ei nu doar cucereau teritorii și le storeceau de resurse, ci și ei dezvoltau acel teritoriu, adică făceau drumuri, orașe superbe, care și azi bucură ochiul nostru de Ai-Telefon 7. S-ar părea că așa un imperiu care aduce prosperitate nu doar în Roma (unde e elita), ci și în zonele cucerite, ar trebui să prospere veșnic, însă factorul uman a distrus această reușită a homo-sapiens.


[Spoiler (click to open)]Poza de mai sus este luată din cartea lui Edward Gibbon, ”The Decline and Fall of the Roman Empire” publicată în 1776, ea a fost sintetizată în un articol, unde sunt enumerate un șir de cauze care au generat căderea acelui frumos proiect pe nume Imperiul Roman. Una dintre acele cauze, și după părerea mea umilă, este principala cauză, era:

 • the decadence of the ruling classes

Căci elitele conduc țara, democrația este un mit frumos prin care oamenii de rând cumva dirijează treaba, de fapt treaba este dirijată de elitele economice, dacă acele elite o iau razna, țara se duce de râpă. Așa s-a întâmplat și în cazul Imperiului Roman, de băutele interminabile ale elitelor din Roma antică am auzit prima dată de la un istoric rus, ei practic mai mereu erau în chefuri, orgii...atmosfera se vede sus.

Uitându-mă așa prin viață la membrii elitelor atât românești cât și acele din SUA, am observat că și elitele de azi o cam iau prin arătură. Această decadență este vizibilă în toate, orgolii enorme, șampanii de 50.000$, mașini de milioane de €, evaziune fiscală, lipsa oricărei solidarități sociale, cultura este în un impas...eu mă uit cu nostalgie la filmele, muzica, mașinile.... anilor 90-2000.

Și ultima dar nu una neimportantă caracteristică a decadenței elitelor de azi constă în nepotism.
Și acest nepotism oarecum este de așteptat în România, Bulgaria....noi am fost sub imperiul trucilor, blacanismului..... Dar așa uitându-mă la SUA, din păcate descopăr și la ei evidențe clare de nepotism. Astăzi mă voi referi la industria modei.
Dacă ne uităm la industria modei de azi există un calup de fete mediocre care sunt băgate de mass media la nivel de topmodele, adică acolo unde au fost în anii 90 așa fete frumoase ca Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford....
01.Generația ”Insta girls”


Și dacă ne uităm la familiile acestor fete simple, dar totuși numite topmodele, găsim următoarele chestiuni:
1. Hailey Baldwin - fiica lui Stephen Baldwin, fratele lui Alec Baldwin, ambii actori în Hollywood, evident putred de bogați;
2. Bella Hadid - fiica lui Mohamed Hadid(mogul imobiliar) și a Yolantei Hadid fost model;
3. Cara Devele.... - fiica lui Charles Devele.... mogul imobiliar, și un catastif întreg de rude putred de bogate, influente de pe Wikipedia: ” Her godfather is Condé Nast executive Nicholas Coleridge[17][18][19] and her godmother is actress Joan Collins.[20] Delevingne's maternal grandfather was publishing executive and English Heritage chairman Sir Jocelyn Stevens,[15][18] the nephew of magazine publisher Sir Edward George Warris Hulton and the grandson of newspaper proprietor Sir Edward Hulton, 1st Baronet.[21][22] Her paternal great-grandfather was the Canadian-born British politician Hamar Greenwood, 1st Viscount Greenwood,[9][15] and her maternal grandmother Janie Sheffield was lady-in-waiting to Princess Margaret.[15][23] Through one of her maternal great-great-grandfathers, Sir Lionel Lawson Faudel-Phillips, 3rd Baronet, Delevingne descends from the Anglo-Jewish Faudel-Phillips baronets; two of her ancestors on that line served as Lord Mayor of London.[24][25][26]
4. Kendall Jenner - fiica lui Caitlyn Jenner fost sportiv de performanță, transsexual, și Kris Jenner, un fel de Esca din SUA.
5. Gigi Hadid - fiind sora Bellei, prăinții sunt la fel de bogați și bazați;

Deci dacă trasăm linia și vedem cine sunt de fapt noile ”topmodele”, păi vedem că sunt niște mediocre cu părniți mega bogați, adică noi avem un caz clasic de BEIZADELE, sau nepotism. Și nu ar fi fost o problemă dacă ele erau frumoase, dar nu-s, sunt niște mediocre.

În acest context vreau să menționez istoriile de viață a unor modele de top din anii 90-2000:
1. Gisele Bunghen

A fost fica unui profesor universitar și a unui simplu angajat de bancă(nu bancher).

2. Milla Yovovich

Ea s-a născut În URSS, acolo mama ei era actriță, însă din considerente politice ei au emigrat în SUA, și acolo au luat viața de la 0, părinții ei spălau toaletele din Los Angeles, ca să-și permită să trăiască în LA și fiica lor să aibă un viitor.

3. Linda Evangelista

Ea s-a născut în o familie de emigranți italieni care s-a mutat în Canada, tatăl ei nu știu exact ce job avea, dar sigur nu o ardea pe X6, termenul de ”working-class” asta nu presupune. Iar mama ei era bibliotecară.

4. Doutzen Kroes

Mama ei era asistentă medicală, iar tatăl ei era psihoterapeut.

5. Irina Shayk

Tatăl ei era miner, mama ei era profesoare de muzică la grădiniță. Când IS avea 14 ani tatăl ei a murit de pneumonie, probabil urmare a jobului lui.

6. Ana Beatriz Barros

Mama ei era casnică, iar tatăl ei mecanic auto.

7. Christy Turlington

Fiica unui pilot al companiei Pan Am și al unei asistente de bord, deci probabil ca CT să fi fost creeată literalmente în ceruri :)

8. Natalia Vodianova

Ea la fel ca și Irina Shayk s-a născut în URSS, tatăl ei a părăsit familia când ea nu avea nici un an. Familia ei fiind monoparentală a crescut în o sărăcie crasă, în afară de Natalia, mama ei mai avea încă două fete, una cu paralizie cerebrală, de parcă nu era încercată femeia de ajuns că barbatul a fugit și avea 3 copii. Natalia și mama ei vindeau legume la piață ca să supraviețuiască.

9. Naomi Campbell

Am mai scris de ea, dar este util să repetăm, ca și în cazul Nataliei Vodianova, NC a crescut în o familie monoparentală în care mama ei făcea tururi prin Europa ca să facă bani, să-i supraviețuiască familia.

10. Adriana Lima

După faptul că s-a născut în o familie săracă unde ambii părinți erau asistenți sociali, păi tatăl ei a fugit de mama ei când AL avea doar 6 luni, deci iarăși avem familie monoparentală.

Dacă trăgem linie și aici, și comparăm superbitățile ăstea de femei ( generația veche de topmodele), cu BEIZADELELE, ”Insta generation” Hadid, Develig.. și Jenner, păi te ia cam de jos. Adică niște femei superbe din oamenii de rând, din *ulime, au fost înlocuite cu fata lu Gigel, lu Marinel   și a lu Virginel că ăla a dat parnos?
Și ok că-s putred de bogate, ăstea Hadid și Jenner, ......dar mă, să fie măcar frumoase în *ula mea, dar el-s niște lepădături efectiv.

Și cum sună asta la p*lime?
Cand află că elitele din modeling promovează beizadele?
Păi lumea de rând se frustrează, căci ei înțeleg că lifturi sociale nu-s, deja, ăștia iau pur și simplu fata bogătanului(care mai e și urâtă) și o promovează, acolo unde anterior ajungeau fete din proletariat, superbe ca Naomi Campbell, sau Natalia Vodianova.

Adică în anii 90 când se pormovau fete frumoase în zona asta, se creea o legendă frumoasă pentru amărâșteni, că bă și tu poți la un moment dat să ai o șansă, să primești așa un job și să ieși din kkt, dar în + se mai și diminua din polarizarea socială, căci apăreau mai  mulți oameni cu bani.
Iar azi văd că elita a renunțat și la aparențe, fără jenă o bagă pe Hadid pe Delev...

Miroase urât în industria modei, păcat că ei nu au o Codruță  de a lor.


Tags: cretinism, femei
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments